Så här började det

 

 

Jag har alltid älskat djur och då framförallt hundar, men fick aldrig ha någon egen.
"Det får du skaffa när du flyttar hemifrån" sa alltid min mor. Jag lånade alla grannars hundar, som jag gick ut och gick med. Det var speciellt en schäfertik som hette Lady som jag hade mycket, vi tränade bla. på brukshundklubben och startade i några lättare lydnadsklasser.

Nu var det ju inte bara att skaffa hund när man flyttade hemifrån... det var mycket som skulle stämma. Men i alla fall, så äntligen i mars -87 så kom "Mindy" in i mitt liv. Hon var av den helt lunderbara rasen Engelsk springer spaniel.

 


Mistily's April In Love "Mindy"
född: 1987-01-16--1999-03-01
E: Inu Goya Famous Grouse  U: Centennial's Gillyflower

Mindy var en skön tjej som visste vad hon ville. För det mesta var hon till lags men det skedde nog mest på hennes villkor. Vi tränade lydnad, viltspår och agility och resultaten var väl lite blandade... men vi hade kul.

Med Mindy startade Kennel Saltspring's verksamhet och i januari -90 fick Mindy en kull valpar, närmare bestämt 5 hanar och 2 tikar. Naturligtvis var mina tankar att det skulle bli mer kullar efter den... men det blir inte alltid som man vill. Mindy fick en skada i en höft som hon fick mer och mer känning av och den tik jag hade ute på foder fick en 1:a på höfterna tyvärr.

Mindy var förutom sin onda höft och dövhet, pigg och frisk tills hon slutade sina dagar 12 år gammal.
Jag behöll en hane ur kullen, "Oliver" som jag hoppades kunna använda i aveln, men han fick bara vara med i 6 år då han blev sjuk. Efter att ha kämpat i 2 år , varit hos ett antal olika veterinärer och testat det mesta, lät jag honom få sluta sitt lidande

 


Saltspring's Amazing Oliver "Oliver"
född: 1990-01-25--1996-05-21
E: Inu Goya Hawthorn  U: Mistily's April In Love

 

Så efter det plus ett antal andra olika orsaker blev det ett uppehåll i kennelverksamheten ett antal år.

Min dotter som också delade mitt hundintresse ville gärna ha hund och eftersom jag gärna ville ha något nytt, så bestämde vi oss för att skaffa en i hop. Jag skulle träna lydnad och hon agility. Nog för att Springern är en helt underbar ras och alltid kommer att ha en plats i mitt hjärta, ville vi testa någon ny ras. Jag har alltid varit nyfiken på Shetland sheepdog så det blev "Simpson" som fick flytta in hos oss i juni -96. När dottern senare fick andra intressen fick jag ensam ta över ansvaret för honom. (se mer på Simpson egna sida)

När Simpson var 10 år började jag få lite panik, och tänkte att skulle jag ha någon ny hund så får jag skaffa det nu, innan han blir för gammal. Även nu var det dags att tänka på någon ny ras. Jag trodde det skulle bli svårt att få en Sheltie till som skulle bli lika underbar som Simpson är, och samtidigt är det roligt att pröva något nytt. Efter att ha kollat runt en del kom jag fram till att Tysk spets/Mittelspitz skulle passa mig. Detta visade sig att vara ett lyckokast, då "Tuva" är en av de trevligaste och roligaste hundar jag stött på. (Läs mer på Tuvas sida). Tuva kom in i mitt liv, juni -06 och med henne har jag förhoppningar att kunna väcka liv i namnet Saltspring igen...

Ja, nu har då Tuva fått sin första valpkull och Kennel Saltspring är i gång. Det blev tre stycken varav två hanar och en tik, Grekiska ö-kullen (läs mer på "kullar"). Tiken Saltspring's Thirasia "Saga" stannar kvar på kenneln och tillsammans med Tuva bildar de stommen i den fortsatta kennelverksamheten, får jag hoppas på (se mer på Sagas sida).

 
 
 

Webbansvarig & Copyright 2009-2011 Lena Sandström Kennel Saltspring